Teknoloji

Google’dan Epic’e: “Savaşmadan istediğini vermeyeceğiz”

Geçtiğimiz günlerde Epic, Google’a karşı açtığı antitröst davasını kazandığı gündemde yer etmişti. Fakat Google, Epic’in taleplerinin duruşma kayıtlarının çok ötesine geçtiğini ifade ederek, savaşmadan istediklerini vermeyeceklerini duyurdu.

Epic Games platformu, Aralık ayında Google’a karşı açtığı antitröst davasını federal bir jürinin kararıyla kazanmıştı. Birkaç ay sonrasında oyun geliştiricisi, hayata geçirilmesi halinde Google Play Store’u baştan aşağı değiştirecek talep listesini sunmuştu. Şimdilerde Google, mahkemeye bir ihtiyati tedbir başvurusunda bulunarak Epic’e savaşmadan istediğini vermeyeceğini, zira şirketin taleplerinin duruşma kayıtlarının çok ötesine geçtiğini belirtti.

Engadget kaynağı tarafından yayınlanan dosyada Google, Epic’in sunduğu çözümlerin sadece uygulamaların fiyatlarını belirlemek için küresel bir düzenleyici mekanizma oluşturmasını da değil, aynı zamanda dünya çapında milyarlarca tüketicinin ve uygulama geliştiricisi tarafından kullanılan son derece karmaşık ve dinamik bir ekosistemi de mikro düzeyde yönetmesini gerektireceğini söylüyor.

Google, Pazar da Rekabetin Zorlaşacağını Öne Sürüyor

Hatırlatmak adına Epic, Google’ın Android’i üçüncü taraf uygulamaların ödeme sistemlerine açmasını ve uygulama kataloğunu üçüncü taraflara sunmasını istemekte. Yine önceden yüklenmiş uygulamalar üzerindeki kısıtlamaların kaldırılmasını ve üçüncü tarafları teşvik eden her türlü Google faaliyetinin yasaklanmasını diliyor.

Google şirketi, tüm bu taleplere boyun eğmenin rekabet etmesini etkin bir şekilde engelleyeceğini ve bunun da Android kullanıcılarını ve geliştiricilerini olumsuz yönde etkileyeceğini iddia etti. Yine Google, Epic’in önerilerinin yalnızca Epic’e fayda sağlayacağını ve diğer geliştiricileri uygulamalarının dağıtıldığı yer üzerindeki kontrolden mahrum bırakarak onlara zarar vereceğini de belirtti. Bu söylenenlere göre, üreticiler artık Google’ın sunduğu ortaklıklardan yararlanamayacak, kullanıcılar ise ek güvenlik ve gizlilik riskleriyle uğraşmak zorunda kalacağı aktarılıyor.

Google tarafından bizzat Devlet İşleri ve Kamu Politikası Başkan Yardımcısı Wilson White Engadget’a yaptığı açıklamada, “Epic’in talepleri tüketicilerin, geliştiricilerin ve cihaz üreticilerinin gizliliğine, güvenliğine ve genel deneyimine zarar vermekte. Bu yapılan teklif, ABD’deki son davada verilen kararın kapsamının çok ötesine geçmekle kalmıyor ki bu karara itiraz edeceğiz ve aynı zamanda geçen sene her eyaletten ve birçok bölgeden Eyalet Başsavcıları ile vardığımız uzlaşma sebebiyle de gereksiz görünüyor. Kişileri güvende tutmamızı, geliştiricilerle yenilik yapmaları ve işlerini büyütmeleri için ortaklık kurmamızı ve herkes için gelişen bir Android ekosistemini sürdürmemizi sağlayan sürdürülebilir bir iş modeli hakkımızı şiddetle savunmaya devam da edeceğiz” şeklinde konuştu.

cayelihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu